Onze Stichting

Wie zijn wij?

James Ankomah

Oprichter/Voorzitter

Stichting Liefde met Daden is opgericht door James Ankomah. James is geboren in Akim Achiase, Ghana. Aan de technische universiteit van Kumasi heeft hij een studie mijnbouwkunde afgerond. Na een jaar te hebben gewerkt in de goudmijnen van Tarkwa is het hem gelukt een studiebeurs te bemachtigen voor een masterstudie in Europa, aan de TU Delft. Hij werkt nu al meer dan 30 jaar in de regelgeving en kwaliteitsborging van medische hulpmiddelen. James weet van dichtbij wat het voor mensen betekent om geen uitzicht te hebben. Niet voor jezelf en niet voor je kinderen. Hij is diep geraakt door de gevolgen van armoede en vastbesloten te doen wat in zijn vermogen ligt. Op deze manier probeert hij de inwoners van Akim Achiase een kans te geven in een uitzichtloze situatie. In de achterliggende jaren heeft hij ervaren dat God hem mogelijkheden geeft om te helpen en zo kwam de stichting aan een naam: Liefde moet je bewijzen met daden.

Catharine van Dam

Secretaris/Penningmeester

In 2005 is Catharine in aanraking gekomen met stichting Liefde met Daden. Door haar enorme enthousiasme over de stichting is ze steeds meer betrokken geraakt bij de organisatie. Sinds 2012 is Catharine actief als secretaris en penningmeester van de stichting en denkt ze mee over nieuwe projecten en initiatieven. Catharine is actief binnen de gezondheidszorg en heeft een groot hart voor het welzijn van anderen. Daarnaast houdt ze van creatieve bezigheden en brengt ze veel tijd door met haar gezin.

Francis Adu

Bestuurslid

Francis, ook geboren in Akim Achiase, is aardrijkskunde leraar op een lokale basisschool. James, oprichter van de stichting, en Francis kennen elkaar sinds hun kindertijd en hebben door de jaren heen contact onderhouden. Samen met Catharine Peprah helpt Francis met de distributie en besteding van donaties en goederen in Akim Achiase. Francis heeft 2 volwassen zonen en woont samen met zijn vrouw in Akim Achiase. Naast zijn werk is Francis actief in het organiseren en begeleiden van zogenaamde ‘Spelling Bee contests’, ofwel spellingwedstrijden, voor middelbare scholieren.

Catharine Peprah

Bestuurslid

Catharine Peprah is geboren is Akim Achiase, Ghana. Ze is een van de dorpsgenoten die in het verleden is geholpen door stichting Liefde met Daden om financieel onafhankelijk te worden. Met behulp van de stichting is ze een eigen winkel gestart waarin ze frisdrank verkoopt. Daarnaast leidt Catharine jonge meiden op in het kappersvak. Hiermee kan ze zichzelf en haar 3 kinderen in de basisbehoeften voorzien. Stichting Liefde met Daden ondersteunt ook de kinderen, 2 dochters en 1 zoon, van Catharine in het volgen van een kwalitatief goede opleiding. Catharine helpt de stichting Liefde met Daden met de ontvangst en verdeling van donaties en goederen.

Jettie Ankomah

-Westerveld

Vrijwillige medewerker

Al voor het bestaan van de stichting is Jettie, echtgenote van James, actief betrokken bij het ondersteunen van de lokale bevolking in Akim Achiase. Ze reist regelmatig naar Ghana en is dan ook goed bekend met de mensen en het leven in Akim Achiase. Voor de stichting ondersteunt Jettie de bestuursleden bij hun werkzaamheden. Ook is ze actief betrokken bij het regelen van ‘all-round’ zaken alsmede de ontwikkeling en organisatie van projecten. Naast haar werk voor de stiching, is Jettie een specialist betreft de regelgeving en organisatie van zorgverlening en houdt ze zich bezig met de zorg voor haar gezin.

Fatima Abasari

Vrijwillige medewerker

Sinds haar bezoek aan Ghana in het voorjaar van 2015 is Fatima een actieve vrijwilliger binnen de stichting. Ze is nauw betrokken bij de uitwerking en organisatie binnen de educatie projecten van stichting Liefde met Daden. Fatima houdt van reizen en verdiept zich graag in andere culturen. In het dagelijks leven is ze werkzaam als Management Trainee binnen de FMCG (Fast Moving Consumer Goods) sector.

Rosina Ankomah

Vrijwillige medewerker

Rosina, dochter van James en Jettie, is regelmatig met haar ouders mee naar Ghana geweest. Haar liefde en interesse voor de mensen en de cultuur van Ghana is door de jaren heen steeds meer gegroeid. Bij stichting Liefde met Daden is Rosina betrokken bij het vormgeven en structuren van de projecten. Koken en bakken is haar passie. In het dagelijks leven is Rosina werkzaam als Management Trainee binnen de luchtvaart industrie.